Sunday, November 16, 2008

Γαλέ'α Ίσια Μπ'οστά


Ιαπωνικό πλοίο καταλήφθηκε από πειρατές στη Σομαλία
Πειρατές κατέλαβαν ένα ιαπωνικό φορτηγό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας και κρατούν ομήρους τα 23 μέλη του, ανακοινώθηκε σήμερα Κυριακή από το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας.

Ένοπλοι επιβιβάστηκαν στο 20.000 τόνων Chemstar Venus χθες την ώρα που έπλεε 155 χιλιόμετρα ανατολικά του λιμανιού του Αντεν. Μεταξύ του πληρώματος είναι και πέντε Κορεάτες.

Εξάλλου, το ρωσικό περιπολικό σκάφος Intrepide καταδίωξε πειρατές στον Κόλπο του Αντεν, στα ανοικτά της Σομαλίας, που προσπάθησαν να καταλάβουν ένα σαουδαραβικό πλοίο, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού Ναυτικού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ρωσικό περιπολικό του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, απέτρεψε απόπειρα κατάληψης από πειρατές του σκάφους Rabia που έπλεε στον Κόλπο του Αντεν υπό σημαία Σαουδικής Αραβίας.

Το ρωσικό πολεμικό έλαβε σήμα κινδύνου από το σαουδαραβικό σκάφος ενώ συνόδευε 30 μίλια πιο μακριά τρία άλλα πλοία.

Το ρωσικό ΠΝ ανακοίνωσε ήδη στις 12 Νοεμβρίου ότι το Interpide και ένα βρετανικό πολεμικό σκάφος, το Cumberland απέτρεψαν επίθεση πειρατών σε ένα δανικό πλοίο.

Οι πειρατές, που προέρχονται κυρίως από την Σομαλία, έχουν επιτεθεί από τον Ιανουάριο του 2008 σε 81 τουλάχιστον πλοία στον Κόλπο του Αντεν και στον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Ναυτιλίας.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails