Monday, March 22, 2010

Turistike Greke


Κατηγορηματικά αντίθετη είναι η γερμανική κοινή γνώμη στην προοπτική να δώσει η κυβέρνηση της Γερμανίας βοήθεια στην Ελλάδα προκειμένου να μειώσει το χρέος της, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση που δημοσιοποιείται στους Financial Times.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 61% των Γερμανών δηλώνουν αντίθετοι με την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, ενώ το 30% θεωρεί ότι η χώρα μας πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Η κρίση φαίνεται ότι έχει επηρεάσει και τον τρόπο που βλέπουν συνολικά το ευρώ, με το 39% των Γερμανών να δηλώνουν ότι η χώρα τους θα ήταν προτιμότερο να φύγει από την ευρωζώνη.

Τα ποσοστά αυτά είναι υψηλότερα από τις υπόλοιπες χώρες που περιλαμβάνονται στη δημοσκόπηση: την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Βρετανία. Το 58% των Βρετανών είναι εναντίον της παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως και το 40% των Γάλλων, το 37% των Ιταλών και των Ισπανών. Το υψηλότερο ποσοστό θετικών απαντήσεων στο ίδιο ερώτημα παρατηρείται στην Ισπανία, με το 44% των ερωτηθέντων να τάσσεται υπέρ της παροχής βοήθειας στη χώρα μας.

Παράλληλα, το 24% των Βρετανών θεωρούν ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, όπως και το 21% των Ισπανών, το 20% των Ιταλών και το 18% των Γάλλων.

Ναυτεμπορική 22/03/2010 12:15
------------------------------------------------------------

"Ενωμένη" Ευρώπη; Ο σώζων εαυτόν σωθήτω, δυστυχώς. Όποιος ηγέτης κι αν υποσχεθεί στήριξη ή ότι κι αν συζητηθεί στην σύνοδο την Πέμπτη, το πρόβλημα δεν είναι στα στρογγυλά τραπέζια των Βρυξελλών. Είναι στη λογική ασυνέχεια που δημιουργεί η μη πολιτισμική ένωση, η απλή οικονομική σύμπραξη. Μας βλέπω σύντομα στην Αλβανία να ψάχνουμε δουλειά. Και τότε σκέψου τι τέλειους κύκλους κάνει η Ιστορία και πόσο υβριστικά και αλαζονικά την έχουμε υποεκτιμήσει, "turistike Greke".

3 comments:

poromenosgr said...

Ο σώζον εαυτόν σωθήτω ΔΥΣΤΥΧΩΣ?? Οι άνθρωποι είπανε ότι αν κυρήξουμε στάση πληρωμών θα μας βοηθήσουν. Τι άλλο να πουν?? Εμείς θέλουμε τα ίδια επιτόκια με αυτούς να δανειζόμαστε για να μην κυρήξουμε στάση πληρωμών - ελληνική κουτοπονηριά. Αν έχεις φράγκα, δάνεισε εσύ την Ελλάδα με 3% επιτόκιο. Το ρισκάρεις??

MiHat said...

Να σου αντιστρέψω το ερώτημα. Αυτοί το ρισκάρουν να μην βοηθήσουν;

Καλά λέει ο Ανδρουλάκης, ο ΓΑΠ πρέπει να πάει κάπου μια βδομάδα διακοπές, ούτε δηλώσεις, ούτε συναντήσεις, ουτε τίποτα, άφαντος (ωσαν άλλος Καραμαλής) να δεις για πότε θα τους κόψει όλους κρύος ιδρώτας και θα τον ψάχνουνε να του δανείσουνε.

Πέρα όμως από όλα αυτά, το "δυστυχώς" πάει στην "αλληλεγγύη". "Ποια αλληλεγγύη;" θα με ρωτήσεις άναυδος. "Η αλληλεγγύη." θα σου απαντήσω κι εγώ.

poromenosgr said...

Χαχαχα απίστευτο timing, χρήση πανομοιότυπων λέξεων και όλα αυτά την ίδια ημέρα.
http://oikonomikablog.pblogs.gr/2010/03/lefta-sparhoyn.html

Στείλε (στείλτε) τα λεφτά σας εκεί αγαπητοί αλληλέγγυοι :)
Εγώ σε κουτοπόνηρους κλέφτες δε δίνω δεκάρα

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails