Tuesday, May 4, 2010

ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ

Κόντρα κυβέρνησης-ΚΚΕ
Έληξε η κατάληψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης
Τα δύο πανό που αναρτήθηκαν

Αθήνα

Τελευταία ενημέρωση 15:17




Τερματίστηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί η κατάληψη που πραγματοποίησαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης μέλη του ΠΑΜΕ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν, έπειτα από διαβουλεύσεις και κατόπιν παρέμβασης του εισαγγελέα, προκειμένου να μην ασκηθούν ποινικές διώξεις εις βάρος τους.

Η κατάληψη άρχισε στις 6 το πρωί της Τρίτης, όταν περίπου 200 μέλη του ΠΑΜΕ ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο και ανήρτησαν δύο πανό (στα ελληνικά και τα αγγλικά) με το σύνθημα «Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε».

Κόντρα κυβέρνησης-ΚΚΕ

Στο θέμα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ασκώντας δριμύτατη κριτική στην ηγεσία του ΚΚΕ. «Δυστυχώς το ΠΑΜΕ έχει αναλάβει κατ΄εργολαβία την υπονόμευση του τουρισμού και αυτό γίνεται με την ευθύνη του ΚΚΕ, αντιδρώντας στην αποβίβαση τουριστών στο λιμάνι του Πειραιά και βεβηλώνοντας την Ακρόπολη.»

Ο ίδιος σημείωσε ότι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είναι υπόλογα για τα έσοδα που χάνονται από τον τουρισμό, για τις δουλειές που χάνουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και θα πρέπει να απολογηθούν.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρακολουθεί και να δρα με ισορροπία, σύνεση και ψυχραιμία, αλλά η ανάγκη καταδίκης τέτοιου είδους, υποτίθεται ακτιβιστικών, ενεργειών είναι εντονότατη και θα πρέπει να τη συμμεριστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις» κατέληξε.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού καταδίκασε το γεγονός, λέγοντας:

«Η κίνηση εκτός από επικίνδυνη για τα μνημεία και τους φύλακες, είναι παράνομη και διασύρει την Ελλάδα σε κάθε γωνιά της γης.

» Την ώρα που δίνουμε μια σκληρή μάχη σε όλο τον κόσμο για να ανακάμψει ο ελληνικός τουρισμός, για να βρουν δουλειά χιλιάδες άνθρωποι που μαστίζονται από την ανεργία, η πράξη αυτή είναι τουλάχιστον ανεύθυνη και μικροκομματική.

» Αντί να εργαζόμαστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε την πατρίδα μας να βγει από την κρίση, κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για προσωπικά και παραταξιακά οφέλη. Την κίνηση αυτή καταδικάζει σύσσωμος ο ελληνικός λαός.

» Ελπίζουμε ότι θα την καταδικάσει και η ηγεσία του ΚΚΕ.»

Η απάντηση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ δεν εμπόδισαν την είσοδο τουριστών.

«Η αλήθεια είναι ότι με παρέμβαση των μελών του ΚΚΕ άνοιξε η πύλη της Ακρόπολης για όλους τους επισκέπτες που κρατούσαν κλειστή οι αρμόδιοι με άνωθεν εντολή. Όμως η είσοδος των τουριστών απαγορεύτηκε και πάλι από την αστυνομία.

» [...] Για τη χώρα αποτελεί τιμή και όχι δυσφήμιση η αγωνιστική δράση του ΚΚΕ, των εργαζομένων, του λαού. Δυσφήμιση αποτελεί η πολιτική που ενώ σφάζει το λαό, τον καλεί σε υποταγή.»

Newsroom ΔΟΛ


------------------------------------------

Ουδέν σχόλιον.

5 comments:

Christophorus said...

Ραντεβού με τη φρίκη, το φόβο, τη ντροπή, το θυμό. Στην Αθήνα ετούτου του Μάη.

Να σου πω, είσαι ακόμα Βερολίνο;

CsLaKoNaS said...

Το οποίο σύνθημα είναι και ανορθόγραφο.

"Peoples of Europe"

Το Peoples ναι μεν υπάρχει σα λέξη αλλά η πρόταση τίθεται στην προστακτική, οπότε το peoples ειναι μάλλον λάθος.

Moodesty said...

VAsika CsLa
People = laos
Peoples = laos apo diafores ethnotites i omades

Poli sosta egrapse to KKE (oxi to PAME)
PEOPLES efoson apefthinete stous laous tis Europis

Moodesty said...

Efoson meno stin Souidia parakolouthisa poli konta to ti grafane ta souidika MME kai alla opos to BBC CNN ,,, kai fysika arketa blogs.
Sxedon se kanena den anaferthike tipota gia tous "kaimenous touristes" afta ta ida mono sta ellinika MME ,, na aganaktei o laos kai na milane gia tous touristes ,,
Pleon
I Akropoli apodixtike telika oti den itan ipo katalipsi.. i thires itan anixtes.. souidika blogs me blogers pou grafoun gia to thema (enas souidos itan eki) milane gia fylakes pou tous apagorevan na mpun sin Akropoli..

CsLaKoNaS said...

@Moodesty

Πρέπει να έχεις δίκιο. Απλά είναι τελείως ασυνήθιστο στην προστακτική.

Μπροστά στα γεγονότα δεν ήμουν. Φαίνεται πως το ΚΚΕ (όχι το ΠΑΜΕ - είναι τελείως διαφορετικά το ένα από το άλλο), έσπασε το λουκέτο για να μπει μέσα. Μετά από παρέμβαση εισαγγελέα τα "παληκάρια" του ΚΚΕ αποχώρησαν επαναστατικότατα.

Εν πάσει περιπτώσει, η Ακρόπολη δεν είναι το μαγαζάκι κανενός να πηγαίνει και να απλώνει τα πανό του.

Το ότι η Ακρόπολη βρίσκεται στην Ελλάδα δε σημαίνει πως ανήκει στη χώρα, όπως κάθε άλλος χώρος. Είναι σύμβολο του παγκόσμιου πολιτισμού και δεν μπορεί κανένας να κάνει το show του πάνω εκεί.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails