Saturday, February 16, 2008

Καπνικαρέα

Μεσημέρι, λίγο κρύο, ήλιος ζεστός και αέρας ψίθυρος. Ελαφρύς. Οδός Ερμού. Πήγαινε και κάτσε στο πεζούλι που κυκλώνει τον ναό, με το βλέμμα στην οδό, που αρχίζει στην μεγάλη πλατεία, και τελειώνει πάνω σου. Να είσαι στον ήλιο. Και μην τον αποφεύγεις με τα μάτια. Είναι σημαντικό.
Κόσμος αρκετός, μα ήσυχος. Μουρμουρητά. Με την πλάτη στη βιτρίνα, ένα σαξόφωνο και ένας σκύλος τα λένε. Ένα τρύπιο σπαθάκι φτιάχνει φούσκες απο σαπούνι, σε επιδέξια χέρια που ήρθαν απο πολύ μακριά. Μην βγάζεις φωτογραφίες. Ο καλύτερος φίλος του σκύλου, θα εμφανιστεί, προχωρόντας προς το μέρος σου. Ρακένδυτος, με δίψα για τσιγάρο. Θα σου πεί ''Φιλαράκι ένα τσιγάρο, την Παρασκευή βγήκα απο την φυλακή...''. Ο σκύλος θα σε κοιτάζει με αυτό της αναμονής. Ο αέρας θα δυναμώσει. Οι φούσκες με μιας θα σπάσουν, και θα περάσει ενα σύννεφο, να αφαιρέσει τα χρώματα. Δώσε του τσιγάρο, μην του δινεις, κάνε ότι θες. Πες όμως ''Καλή λευτεριά''.


3 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
gremiii said...

Να είσαι καλά, που μου θύμισες τι ωραία που είναι να κάθεσαι κάτω από το χιλιόχρονο στέκι. Μου έχει λειψει απιστευτα η τενεκεδούπολη και η γλυκειά της παρακμή.

MiHat said...

Ευχαρίστησή μου Δις Gremiii! Απο παρακμή... με το μαχαίρι

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails