Saturday, September 1, 2007

Για περισσότερη ασφάλεια

Ο πρόεδρος του Κόμματος του Ελβετικού Λαού Ουέλι Μάουερ

Γενεύη




Το εθνικιστικό Κόμμα του Ελβετικού Λαού ετοιμάζεται να προωθήσει νόμο για τα ζητήματα απελάσεων μεταναστών τον οποίο πολλοί θεωρούν ότι ανακαλεί την νομοθεσία των Ναζί.

Σύμφωνα με την πρόταση, αν τα παιδιά των μεταναστών κατηγορηθούν για αδικήματα όπως εμπορία ναρκωτικών, βίαια εγκλήματα ή απάτες θα απελαύνεται όλη η οικογένεια.

Οι απελάσεις μεταναστών και μεταναστών με καταδίκες είναι σπάνιες στην Ελβετία. Το 20% του πληθυσμού της χώρας είναι μετανάστες.

Ο πρόεδρος του κόμματος Ουέλι Μάουερ αιτιολόγησε την πρόταση λέγοντας ότι οι γονείς έχουν την ευθύνη για την ανατροφή των παιδιών τους. «Αν δεν είναι σε θέση να το πράξουν θα υποστούν τις συνέπειες» δήλωσε στο Associated Press.

Το κόμμα κυκλοφόρησε και μία αφίσα όπου απεικονίζονται τρία άσπρα πρόβατα που κλωτσούν ένα μαύρο και η επιγραφή: «Για περισσότερη ασφάλεια».

Αντιρατσιστικές οργανώσεις τονίζουν ότι η πρόταση θυμίζει την ναζιστική πρακτική της Sippenhaft (ευθύνη των συγγενών) όπου τιμωρούνταν εξίσου και συγγενείς των καταδικασμένων.

Για να ισχύσει ο νόμος πρέπει να εγκριθεί και σε δημοψήφισμα που θα ζητήσει το κόμμα. Για τον σκοπό, κάνει εκστρατεία για να συγκεντρώσει 100.000 υπογραφές.

Το κόμμα είναι το μεγαλύτερο της χώρας και μετέχει στην πολυκομματική κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας ελέγχοντας το κρίσιμο υπουργείο Δικαιοσύνης. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα διατηρήσει τα ποσοστά του και μετά τις εκλογές της 21ης Οκτωβρίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

-------------


Πάλι καλά που δεν θα γίνουμε ποτέ Ελβετία. Για να γίνει εδώ κυβέρνηση συνασπισμού με 7 κόμματα, πρέπει ο Καρατζαφέρης και ο Κολοζώφ να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι. Μήπως αυτό εννοεί με το 'γροθιά στο κατεστημένο'?

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails