Wednesday, July 8, 2009

Περαστικοί


Τις τελευταίες ημέρες, μέσω ενός site για τέτοιες δουλειές, παρακολουθώ την κίνηση σε αυτήν την σελίδα. Προφανώς και δεν έχει καμία επιχειρηματική αξία, ούτε καν κάποιον που σταθερά την διαβάζει, εκτός από εμένα. Αλλά είναι online αρκετό καιρό τώρα και τελείως ανενεργή για τεράστια χρονικά διαστήματα. Κατα καιρούς βαριέμαι να γράφω το οτιδήποτε, όπως και άλλες περιόδους βρέχει πολλά και ασυνάρτητα ποστ. Για να επανέλθω, αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον στην εν λόγω σελίδα που "χαρτογραφεί" τις κινήσεις των επισκεπτών, ήταν ο τρόπος που μερικοί κατέληγαν σε αυτήν. Για κάθε επισκέπτη δίνει κάποια βασικά στοιχεία όπως την IP του, την τοποθεσία και τον παροχέα, αλλά και κάποια κάπως πιο μπανιστηρτζίδικα όπως τα visitor paths, entry and exit links, την διάρκεια της επίσκεψης κλπ.

Φίλε αναγνώστη δεν θέλω να πιστέψεις πως σε κοιτάω από την κλειδαρότρυπα. Για αυτό στα λέω όλα αυτά, για να μην νομίσεις πως περιφέρεσαι στις σελίδες και στα κείμενα αυτά γνωρίζοντας το μόνον εσύ.. :)

Λοιπόν το πιο ενδιαφέρον κομμάτι αφορά όσους φτάνουν στο blog από σπόντα. Και φεύγουν εξίσου σούμπιτοι. Ωραίες σπόντες. Έχω και γαμώ τους περαστικούς.

Ας πούμε 12 άτομα ψάχνανε φωτογραφία του bob σφουγγαράκη και στις google images ειναι περασμένο και αυτό το ποστ.

Κάποιος άλλος κάτι έψαχνε στο google για το Zadar στην Κροατία και τον πέταξε (πάλι μέσω εικόνων) εδώ.

Ένας googlaρε τον Κώστα Ουράνη και έπεσε σε αυτό, δεν του άρεσε κι έφυγε.

Άλλος έψαχνε την συλλογή διηγημάτων του Μενέλαου Λουντέμη "Τα πλοία δεν αράξαν" και για κάποιο λόγο ανεξακρίβωτο βρέθηκε σε αυτή την σελίδα.

Ίσως το πιο σουρρεάλ ήταν κάποιος που googlaρε την λέξη "ψαροκάηκα" μάλλον από λάθος στην ορθογραφία και μάλλον για αυτό χρειάστηκε πολλή ώρα να καταλάβει αυτό το ποστ.

Επίσης ωραίος ήταν ένας που έψαχνε την μετάφραση της λέξης "κοτσαδόρος" στα αγγλικά. Και που να ψάξει; Μα στο google φυσικά. Και όχι στο translate, αλλά στο search του google. Ναι αλλά πως να το γράψει; Χμμ... τι να κάνεις που αντί για μετάφραση σε πέταξε σε ένα ταξίδι στο Λονδίνο; Τιποτα δεν κάνεις, σηκώνεσαι και φεύγεις.

Επίσης φοβερό και τρομερό, είναι πως κάποιος πάτησε στο google "Εκσυγχρονισμός", και τον έριξε στο προηγούμενο πόστ. 1ο αποτέλεσμα! Μάλλον τους άρεσε ο ορισμός που έδωσε η Ολυμπιακή στην έννοια και έπεσε προμόσιον.

Είναι κι άλλα... Well, δεν θα το ξανακάνω! (μόνο αν δώ τίποτα πολύ πολύ καλό..)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails